Półmiski w akcji

Półmiski w akcji
Moda na zbyt duże talerze w stosunku do dania wkracza do polskich restauracji na dobre. Jak wynika z obserwacji im większy talerz tym danie jest mniejsze i kosztowniejsze. Za taki sposób serwowania dań zwłaszcza w restauracjach fine dinning chcą płacić konsumenci. Jakie zatem talerze uchodzą za modne? Talerze większe niż 31 cm średnicy oraz półmiski podłużne i prostokątne. Nie należy zapominać, że do takiej zastawy potrzeba również dużych stolików, bo na małych klient z półmiskiem może się nie pomieścić. Osobnym aspektem jest też właściwe dobranie porcelany do dania.
Wśród bogatej oferty talerzy i półmisków dużych i za dużych wybierać można porcelanę takich marek jak Steelite - zwłaszcza zjawiskowe półmiski Steelite Organics, półmiski Steelite Freestyle, czy półmiski Steelite Craft w 4 kolorach. Prostokątne półmiski i talerze duże są także w Steelite Taste, Blue i Brown Dapple oraz Storm i Pier Robert Gordon. Za szczególną uwagę wśród talerzy okrągłych zasługują talerze Art Glaze Royal Crown Derby oraz Steelite Willow Azure i Mist. Natomiast z oferty Serax talerz Dusk, Piet Bone oraz Pure w 3 kolorach, które osiągają nawet 34 cm średnicy.
Jeśli nie wiesz jaka porcelana pasuje do Twojej restauracji, z przyjemnością doradzimy podczas prezentacji. Zapraszamy do kontaktu tel. 724094404 tabletop@tabletop.com.pl

705x420_WabiSabi_Headerjpg

705x420_636e8beaba3968916b340ba211c260d0_1486642904jpg